Mai multe ştiri online:

Iranul estimează că Statul Islamic ar putea încerca să creeze un nou 'califat' în alte țări

Ştire online publicată Marţi, 12 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul iranian al informațiilor, Mahmud Alawi, a avertizat marți că gruparea teroristă Statul Islamic (SI) ar putea încerca să-și creeze un nou califat în Afganistan, Pakistan sau în alte state din Asia Centrală, informează Agerpres.ro,


'După înfrângerile suferite în Siria și Irak și pierderea teritoriilor și controlului acolo, SI încearcă acum să cucerească teritorii în Afganistan, Pakistan și Asia Centrală pentru a-și reînvia așa-numitul califat', a spus oficialul iranian la o conferință pe teme de securitate desfășurată la Teheran.

El a susținut totodată că, deși jihadiștii au suferit înfrângeri importante, 'este necesar să rămânem vigilenți pentru a evita renașterea lor'.

La rândul său, un responsabil al guvernului afgan, Feiz Mohamad Ozmani, a afirmat la aceeași conferință că aproximativ 6.000 de membri ai SI ar putea ajunge în Afganistan după fuga lor din Siria.

Premierul irakian Haider Al-Abadi a anunțat sâmbătă victoria totală împotriva Statului Islamic, care amenința în 2014 existența chiar a statului irakian, de la care cucerise o treime din teritoriu. În același an, gruparea ultraradicală a proclamat un ''califat'' la granița dintre Irak și Siria, în prezent fragmentată.

În Siria, Statul Islamic nu mai există acum decât în enclave într-o zonă din estul țării, la granița cu Irakul, precum și în centrul și în sudul Siriei.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6928 secunde