Iranul, dat în judecată de un deținut torturat în închisoare

215
1
Iranul, dat în judecată de  un deținut torturat în închisoare - detinuttorturat-1462968592.jpg

Articole recomandate

Unul din cei patru deținuți americani eliberați de Teheran la câteva luni după acordul privind dosarul nuclear iranian a dat în judecată Iranul, în fața justiției americane, pentru rele tratamente, potrivit unui document judiciar, relatează AFP.

Amir Hekmati, fost soldat din cadrul pușcașilor marini, având dublă cetățenie, americană și iraniană, a fost eliberat pe 16 ianuarie de Teheran după patru ani și jumătate de detenție, cu alți trei deținuți, între care corespondentul Washington Post, Jason Rezaian. SUA au grațiat în schimb șapte deținuți iranieni și au retras acuzațiile în cazul altor 14.

În procedura judiciară intentată luni la Washington, Amir Hekmati cere compensații pentru relele tratamente prelungite și continue pe care le-a suferit în timpul detenției. Pușcașul marin, în vârstă de 32 de ani, a fost bătut la tălpi, lovit cu un baston electric în zona rinichilor, forțat să rămână în poziții epuizante timp de câteva ore și lovit cu bastoane, potrivit reclamației depuse.

Fostul soldat se afla în vizită la apropiați la Teheran, în august 2011, în momentul arestării. El a fost apoi constrâns să mărturisească că este spion CIA, condamnat la moarte, după care pedeapsa i-a fost redusă la 10 ani de închisoare.

El a mai declarat că a fost victima și a altor rele tratamente, cum ar fi menținerea luminii în timpul nopții.

Comentează știrea

GdUipBrJkVbTPfby
28 noiembrie 2016
ITjzelyipLNBTpkoYRS

tpATHZ vtzrifnrtwxr, [url=http://lttykrydremy.com/]lttykrydremy[/url], [link=http://ycljunfkmhnb.com/]ycljunfkmhnb[/link], http://gkonihvamhok.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6228 secunde