Iranul cere Europei garanții privind operațiunile bancare și vânzările de petrol

253
Iranul cere Europei garanții privind operațiunile bancare și vânzările de petrol - iranul-1535459938.jpg

Articole recomandate

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a cerut statelor semnatare ale acordului nuclear din 2015 să acționeze pentru salvarea acestei înțelegeri, din care Statele Unite s-au retras în mai anul acesta, transmite Reuters, care preia agenția de presă iraniană IRNA.

Într-o convorbire telefonică cu omologul său francez, Emmanuel Macron, Rouhani a solicitat garanții privind operațiunile bancare și vânzările de petrol ale țării sale, precum și în domeniul asigurărilor și transporturilor, după reluarea sancțiunilor americane suspendate în urma înțelegerii de acum trei ani.

"Iranul a acționat conform tuturor promisiunilor sale din acordul nuclear, iar în ceea ce privește retragerea unilaterală a Americii, așteaptă de la partenerii rămași să își pună în practică programele mai rapid și mai transparent", a spus președintele iranian, citat de IRNA.

La reuniunea anuală a ambasadorilor Franței, Macron a reafirmat angajamentul Franței față de menținerea acordului din 2015, dar a reluat și ideea unui dialog mai extins cu toate părțile implicate, privind programul nuclear iranian după 2025, înarmarea cu rachete a Iranului și influența Teheranului în Orientul Mijlociu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 August 2018
Stire din Economie : Economia pe scurt
Vineri, 03 August 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 30 Iulie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 10 Iulie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 02 Iulie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.5254 secunde