Iranul amenință din nou SUA: Putem scufunda navele de război americane

230
Iranul amenință din nou SUA: Putem scufunda navele de război americane - atac-1558789482.jpg

Articole recomandate

Iranul poate scufunda navele de război americane trimise în regiunea Golfului folosind rachete și "arme secrete", a declarat un înalt oficial militar iranian, relatează Reuters. 


Statele Unite au anunțat vineri desfășurarea a 1.500 de soldați în Orientul Mijlociu, descrisă ca un efort de a consolida apărarea împotriva Iranului, în timp ce au acuzat Gărzile Revoluționare ale țării că sunt direct responsabile pentru atacuri asupra unor petroliere în această lună.


"America... trimite două nave de război în regiune. Dacă ei comit cea mai mică prostie, vom trimite aceste nave la fundul mării împreună cu echipajul și avioanele lor folosind două rachete sau două noi arme secrete", a declarat generalul Morteza Qorbani, consilier în comandamentul militar iranian. 


Ultimele acțiuni ale Statelor Unite vin pe fondul analizei administrației Trump referitoare la un potențial atac din partea Iranului și după deciziile de a accelera desfășurarea unui portavion, precum și trimiterea de bombardiere și rachete suplimentare Patriot în Orientul Mijlociu.


Experți occidentali afirmă că Iranul își exagerează adesea capabilitățile pentru arme, deși există preocupări legate de programul său de rachete, în special cele balistice cu rază lungă de acțiune.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7392 secunde