Iranul amenință că va distruge aparatele de recunoaștere americane care îi survolează spațiul aerian

168
Iranul amenință că va distruge aparatele de recunoaștere americane care îi survolează spațiul aerian - iranul-1504521451.jpg

Articole recomandate

Forțele aeriene ale Iranului au forțat un avion spion și o dronă de recunoaștere americane să-și schimbe cursul în apropierea spațiului aerian iranian în ultimele șase luni, transmite postul de televiziune iranian în limba arabă Al-Alam, citat de Xinhua.

Pe pagina web a postului de televiziune este citat totodată șeful apărării aeriene a țării, generalul de brigadă Farzad Esmaili, care declară că Iranul a avertizat un avion de recunoaștere de tip U2 la 21 martie.

"Nu vom permite unor astfel de aparate turbate să intre pe teritoriul nostru și, dacă este nevoie, nu vom ezita să le distrugem", a declarat Farzad Esmaili.

Oficialitățile americane s-au plâns frecvent de ceea ce au numit interacțiuni nesigure și neprofesioniste ale forțelor maritime iraniene în Golf, în acest an, amintește Reuters. În schimb, autoritățile iraniene consideră că forțele sale acționează în limita drepturilor lor de a proteja apele teritoriale ale țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0887 secunde