Iranul a prezentat un sistem mobil de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune

188
Iranul a prezentat un sistem mobil de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune - iranul-1566488552.jpg

Articole recomandate

Iranul a prezentat un sistem mobil de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune, de fabricație internă, a anunțat, ieri, media de stat iraniene, citate de Reuters. 


Postul de televiziune public iranian a transmis imagini cu președintele Hassan Rouhani participând la ceremonia de prezentare a sistemului Bavar-373, despre care presa de la Teheran susține că este un concurent al sistemului de rachete rus S-300. 
Anunțul a fost făcut într-o perioadă în care relațiile între Washington și Teheran sunt tot mai tensionate. În luna iunie, forțele iraniene au doborât în zona Golfului o dronă de recunoaștere militară americană, folosind o rachetă sol-aer. Iranul a susținut că drona se afla deasupra teritoriului său, dar SUA au declarat că ea era în spațiul aerian internațional. 


Prezentarea sistemului Bavar-373 a avut loc cu ocazia Zilei naționale a industriei de apărare din Iran. În contextul sancțiunilor internaționale, în special al embargoului internațional asupra importurilor de arme, Iranul și-a dezvoltat masiv industria de apărare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3646 secunde