Mai multe ştiri online:

Iran, Venezuela și Libia, pe agenda Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

Ştire online publicată Marţi, 14 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană au discutat, ieri, despre eforturile de a menține angajamentele Iranului în domeniul nuclear, în prima lor întâlnire după ce Teheranul și-a anunțat, săptămâna trecută, intenția de a se retrage parțial din acordul încheiat în 2015 cu UE, Rusia, China, Regatul Unit, Franța, Germania și SUA și din care Washingtonul s-a retras în mod unilateral din cadrul înțelegerii în urmă cu un an și a reintrodus sancțiunile economice împotriva Teheranului.

Iranul le-a dat, miercuri, un termen de două luni celorlalți semnatari ai acordului pentru a-și pune în aplicare promisiunile de a proteja sectoarele bancar și petrolier împotriva sancțiunilor americane, în caz contrar Republica Islamică amenințând să renunțe la angajamentele luate în cadrul acordului. Puterile europene au declarat că vor respinge ultimatumul, conform DPA.

Șefii diplomațiilor din UE au mai dezbătut în cadrul Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles situația din Venezuela și Libia. Discuția despre Libia s-a concentrat asupra evoluțiilor recente din această țară și asupra măsurilor posibile pe care UE ar putea să le ia pentru a evita o escaladare și mai mare a conflictului, conform unui comunicat de presă postat pe site-ul Consiliului UE. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0529 secunde