Irakul pregătește o ofensivă pentru alungarea jihadiștilor SI din regiunea Kirkuk

70
Irakul pregătește o ofensivă pentru alungarea jihadiștilor SI din regiunea Kirkuk - soldat-1458125705.jpg

Articole recomandate

Forțele kurde irakiene (peshmerga), o miliție șiită susținută de către Iran, precum și armata din Irak vor lansa în curând împreună o ofensivă pentru a-i alunga pe combatanții Statului Islamic (SI) din regiunea nordică Kirkuk, bogată în petrol, a relatat miercuri cotidianul irakian de stat Al-Sabah, potrivit Agerpres.ro.



Operațiunea va aduce forțele comune mai aproape de Mosul, cel mai mare oraș irakian aflat încă sub controlul Statului Islamic, care a cucerit, de asemenea, teritorii din Siria vecină.

Comandantul Organizației șiite Badr, Hadi Al-Amiri, s-a întâlnit marți la Kirkuk cu ministrul de interne al guvernului regional kurd, Karim Sinjari, și cu oficiali al Ministerului irakian al Apărării, a precizat Al-Sabah. Ei au convenit asupra planurilor de recucerire a teritoriului care se întinde din Kirkuk și Baiji până în Al-Shirqat.

Orașul petrolier Kirkuk este sub controlul peshmerga, în timp ce Baiji, unde se află o rafinărie de petrol, este controlat de către Organizația Badr, cea mai largă componentă a Forțelor șiite de mobilizare populară care s-au constituit în 2014 pentru a lupta împotriva Statului Islamic.

Al-Shirqat se află la o distanță de circa 100 km sud de Mosul, la 100 km vest de Kirkuk și la 60 km nord de Baiji.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6895 secunde