Președintele Barham Salih:

"Irakul nu trebuie să uite crimele lui Saddam!"

150

Articole recomandate

"Irakul nu trebuie să uite niciodată crimele lui Saddam Hussein sau să permită revenirea partidului lui la putere", a declarat, duminică, președintele irakian Barham Salih, cu ocazia ceremoniei de deshumare a osemintelor găsite într-o groapă comună în care au fost aruncați kurzi uciși de forțele fostului dictator în urmă cu trei decenii, transmite Reuters.

În groapa comună, descoperită într-o zonă deșertică la circa 170 km vest de orașul Samawa, se aflau rămășițele a zeci de kurzi făcuți dispăruți de forțele lui Saddam, a indicat biroul de presă al lui Salih.

Se estimează că până la 180.000 de persoane au fost ucise în timpul campaniei "Anfal" a lui Saddam Hussein împotriva kurzilor la sfârșitul anilor 1980, când au fost folosite gaze chimice, sate întregi au fost șterse de pe fața pământului, iar mii de kurzi au fost internați în lagăre.

"El i-a ucis pentru că nu au acceptat continuarea acelui regim, pentru că au vrut să ducă o viață liberă și demnă", a declarat președintele Salih, un kurd, la conferința de presă. "El i-a adus în Samawa ca să-i îngroape, dar poporul nostru din Samawa i-a îmbrățișat", a adăugat Salih.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9335 secunde