Irak: Proteste și drapele americane arse după lovitura din Siria

135
Irak: Proteste și drapele americane arse după lovitura din Siria - irakproteste-1523883453.jpg

Articole recomandate

Câteva mii de irakieni au manifestat, ieri, în mai multe orașe din Irak împotriva loviturilor occidentale din Siria, la apelul liderului șiit Muqtada al-Sadr, unii dând foc drapelului american, relatează AFP.

"Încetați să distrugeți Siria cum ne-ați distrus țara", a scandat mulțimea adunată în Piața Tahrir din centrul Bagdadului, la 15 ani după invazia Irakului condusă de Statele Unite și căderea consecutivă a regimului Saddam Hussein, potrivit unor fotoreporteri ai AFP.

Zeci de bărbați fluturând drapele irakiene și siriene, precum și femei îmbrăcate complet în negru au dat foc drapelului american scandând "Nu Americii, nu bombardării poporului sirian".

După ce în 2011 și-au retras trupele din Irak, Statele Unite au trimis din nou, în 2014, soldați în această țară, în cadrul unei coaliții internaționale destinate să îi ajute pe irakieni în fața grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Ajutorul militar american, în principal aviație, a fost esențial în alungarea SI din toate centrele urbane irakiene anul trecut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde