Inventatorul BlackBerry investește 100 mil.dolari în crearea unor aparate precum cele din Star Trek

Miercuri, 20 Martie 2013, 17:59
122
Inventatorul smartphone-ului BlackBerry, Mike Lazaridis, a înființat un fond de 100 de milioane de dolari canadieni (97 milioane dolari) pentru investiții în tehnologie cuantică, în vederea transformării în realitate a unor aparate multifuncționale precum "tricorderul" medical din Star Trek, potrivit Mediafax.
Fondul, numit Quantum Valley Investments, este finanțat exclusiv de Lazaridis și Doug Fregin, prieten vechi și co-fondator al Research In Motion, compania din spatele BlackBerry.

Obiectivul investitorilor este comercializarea unor tehnologii produse de laboratoare de cercetări care au fost susținute de Lazaridis. Cel puțin unul dintre aceste laboratoare s-a asociat deja cu fondul nou creat, iar primele produse ar putea apărea pe piață în doi-trei ani.

"Tricorderul" din Star Trek este un aparat multifuncțional utilizat la scanări, analiză și înregistrare de date, relatează Bloomberg.

"Suntem entuziasmați de realizarea acestor mici bijuterii. Tricorderul medical va fi uimitor, întreaga idee, a unui aparat unic, care să facă analize de sânge și imagistică. Acest lucru va fi posibil numai datorită sensibilității senzorilor cuantici", a afirmat Lazaridi într-un interviu la Toronto.

Lazaridis a demisionat din funcția de co-director general al Research In Motion în urmă cu 14 luni și își concentrează timpul și averea pentru investiții în tehnologie informațională cuantică și nanotehnologie.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2731 secunde