Întrevedere între șeful Statului Major rus și comandantul forțelor NATO în Europa

182
Întrevedere între șeful Statului Major rus și comandantul forțelor NATO în Europa - intalnire-1544710980.jpg

Articole recomandate

Șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a discutat, miercuri, la Baku (Azerbaidjan), cu comandantul forțelor NATO în Europa, generalul american Curtis Scaparrotti, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, transmite AFP.

Întrevederea a avut loc la o săptămână după ultimatumul de 60 de zile dat de NATO și de SUA Rusiei pentru a se conforma Tratatului privitor la forțele nucleare intermediare (INF) din 1987, în caz contrar Washingtonul urmând să se retragă din acord.

SUA și NATO acuză Rusia de încălcarea INF prin punerea la punct a unui nou sistem de rachete, acuzații respinse de Moscova ca "lipsite de fundament".

În timpul întrevederii de la Baku, generalii Gherasimov și Scaparrotti "au făcut schimb de opinii cu privire la situația în domeniul securității la nivel european și global", a menționat ministerul rus.

Șeful Statului Major rus "a subliniat că întărirea prezenței militare a NATO în apropierea frontierelor Rusiei nu contribue la atenuarea tensiunilor", adaugă sursa citată.

Comunicatul mai precizează că părțile au făcut schimb de informații cu privire la "evenimentele lor cele mai importante prevăzute în 2019", precum exercițiile militare, și "au confirmat interesul lor în menținerea contactelor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4716 secunde