Întrevedere între șefii diplomațiilor germană și turcă, în vederea îmbunătățirii relațiilor bilaterale

115
Întrevedere între șefii diplomațiilor germană și turcă, în vederea  îmbunătățirii relațiilor bilaterale - intrevedere-1515333296.jpg

Articole recomandate

Șeful diplomației turce Mevlut Cavusoglu și-a exprimat speranța pentru relații mai bune cu Germania în noul an, înainte de întrevederea cu omologul său german Sigmar Gabriel, informează DPA.

Cei doi oficiali vor purta discuții în orașul Goslar din centrul Germaniei, locul natal al lui Sigmar Gabriel, în efortul de a îndrepta relațiile dintre cele două națiuni spre un făgaș mai bun, potrivit Ministerului de Externe al Germaniei.

Cei doi miniștri intenționează să discute despre probleme precum soarta jurnalistului cu cetățenie germană Deniz Yucel, care este deținut de peste zece luni în Turcia, fără a i se aduce vreo acuzație concretă.

Relațiile dintre cele două țări s-au tensionat după puciul eșuat din 2016 împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Liderul turc a acuzat Germania că adăpostește susținători ai lui Fetullah Gulen, predicator musulman în exil în SUA și fost aliat al său pe care Erdogan îl acuză că ar fi orchestrat lovitura de stat din 2016.

În prezent, mai mulți cetățeni germani se află închiși în Turcia sub acuzații legate de terorism, iar Ankara i-a acuzat la rândul său pe politicienii germani de comportament nazist după ce miniștrilor turci le-a fost interzis să participe la manifestații în Germania. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.531 secunde