Interzicerea laptop-urilor la bordul avioanelor este "inacceptabilă"

173
Interzicerea  laptop-urilor  la bordul  avioanelor este

Articole recomandate

Interzicerea laptop-urilor la bordul avioanelor, măsură impusă de Statele Unite și Marea Britanie asupra unor zboruri provenind din țări arabe și Turcia, este "inacceptabilă", a declarat directorul general al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), Alexandre de Juniac, transmite AFP.

Aceste noi reguli, ce interzic de asemenea tabletele și alte aparate electronice la bordul avioanelor, sunt în vigoare de sâmbătă, Londra și Washingtonul invocând riscul unor atentate.

"Măsurile actuale sunt inacceptabile (...) oricare ar fi amenințările pe care acestea încearcă să le oprească", a spus de Juniac, în fața Consiliului de relații internaționale de la Montreal (CORIM).

Directiva americană afectează zborurile a nouă companii aeriene provenind de pe zece aeroporturi internaționale din țări arabe și Turcia. Cele opt state ale căror companii și aeroporturi sunt vizate de măsură sunt toate aliate sau partenere ale Statelor Unite: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Maroc. Interdicția similară britanică privește avioane provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Orice astfel de dispozitive (laptopuri, tablete, console de jocuri, e-book-uri, DVD playere, aparate foto) trebuie puse în bagajele de cală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4292 secunde