Integrarea europeană a Balcanilor Occidentali implică integrarea Kosovo

147
Integrarea europeană a Balcanilor Occidentali implică integrarea Kosovo - integrarea-1519996948.jpg

Articole recomandate

Premierul bulgar Boiko Borisov i-a recomandat președintelui kosovar Hashim Thaci să nu se lase descurajat de "provocările apărute din poziția unor membri ai Uniunii Europene cu privire la statutul Kosovo", transmite BTA.

"Suntem conștienți de provocările care apar din poziția unor membri ai UE cu privire la statutul Kosovo, dar acest lucru nu trebuie să vă descurajeze", a declarat Borisov, care s-a întâlnit cu Hashim Thaci la Sofia.

Șeful executivului bulgar a subliniat că integrarea europeană a Balcanilor de vest, care reprezintă o prioritate de vârf pentru președinția bulgară a Consiliului UE și se află de asemenea pe agenda Uniunii, implică integrarea Kosovo.

Borisov a pledat totodată pentru "construirea de coridoare reale între cele două țări - transport, energie, informatică".

"Conectivitatea și liberalizarea vizelor vor contribui la creșterea schimburilor în sfera turismului și a afacerilor între cele două țări, ceea ce va întări cooperarea economică în regiune", a adăugat premierul bulgar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.49 secunde