Infern în Grecia: incendiu uriaș la nord de Atena. Mobilizare enormă a pompierilor

113
Infern în Grecia: incendiu uriaș la nord de Atena. Mobilizare enormă a pompierilor - incendiuevia-1567680162.jpg

Articole recomandate

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în apropierea stațiunii Nea Makri, la nord de Atena, conducând la o ''mobilizare importantă'' a pompierilor pentru a proteja locuințele din zonă, înainte ca flăcările să-și schimbe direcția către zonele forestiere, a informat agenția elenă ANA, relatează AFP.


"Există o mobilizare enormă a tuturor forțelor. Cred că situația nu se va înrăutăți", a declarat ministrul de interne, Takis Theodorikakos, care s-a deplasat la fața locului.

Incendiul este acum sub control, însă situația rămâne periculoasă, a afirmat secretarul general al Protecției Civile, Nikos Chardalias, citat de ANA, informează Agerpres.

Incendiul a izbucnit la ora 02:17 (23:17 GMT miercuri) în apropierea stațiunii balneare Nea Makri, în regiunea Attica, care a fost deja afectată de șapte incendii în zece zile. Nea Makri este situată lângă Mati, unde un grav incendiu de vegetație s-a soldat cu 100 de morți anul trecut.

Circa 138 pompieri, cu ajutorul a 44 de vehicule, 5 elicoptere și 4 bombardiere cu apă, au fost mobilizați pentru a stinge acest incendiu, care s-a propagat inițial în apropierea locuințelor, fără a le atinge, înainte de a-și schimba direcția către zonele forestiere învecinate.

Autoritățile suspectează o mână criminală, în condițiile în care un al doilea incendiu a izbucnit câteva minute mai târziu la Agia Marina, la mică distanță de primul, potrivit Agerpres.

"Se pare că cineva a pus focul. Există indicii că ar fi vorba despre un incendiu provocat", a declarat pentru ANA guvernatorul Attica, Giorgos Patoulis.

Grecia a fost afectată în ultimele luni de o serie de incendii, sub efectul combinat al temperaturilor caniculare, al vânturilor puternice și secetei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.442 secunde