€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

India închiriază pe 10 ani un submarin rusesc cu propulsie nucleară

Ştire online publicată Vineri, 08 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
India a semnat un acord în valoare de trei miliarde de dolari pentru închirierea pe 10 ani a unui submarin rusesc cu propulsie nucleară, al treilea din flota sa militară, informează presa locală.


India își întărește astfel capacitatea navală în Oceanul Indian, în contextul tensiunilor cu Pakistanul legate de provincia Kashmir și al eforturilor Chinei de a-și spori influența în regiune, arată France Presse.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la New Delhi a refuzat să confirme acordul pentru AFP, care susține că înțelegerea cu Moscova a fost negociată timp de câteva luni. Potrivit presei din India, submarinul urmează să fie livrat în 2025.


Rusia, aliată a Indiei în perioada Războiului Rece, continuă să furnizeze armament acestei țări, deși Statele Unite impun sancțiuni clienților industriei de apărare ruse.

În octombrie anul trecut, președintele rus Vladimir Putin și premierul indian Narendra Modi au semnat un contract în valoare de 5,2 miliarde de dolari pentru achiziția de către India a unor sisteme de apărare antiaeriană S-400.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8905 secunde