India construiește 14.000 de buncăre, iar Pakistanul consemnează la sol toate zborurile, de teama unui conflict nuclear

287
India construiește 14.000 de buncăre, iar Pakistanul consemnează la sol toate zborurile, de teama unui conflict nuclear - tk3sbm06388946-1551362681.jpg

Articole recomandate

Tensiunile continuă să escaladeze în Kashmir, după ce Pakistanul a doborât un avion militar indian, iar premierul pakistanez a avertizat despre pericolul unui război nuclear. În acest context, India a început construirea a mii de buncăre în vestul țării, la granița cu Pakistanul.

Autoritățile indiene au demarat construirea de buncăre în statele Kashmir și Jammu pentru oamenii care locuiesc la granița cu Pakistanul, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, a avut loc un schimb intens de focuri de artilerie între forțele terestre indiene și pakistaneze. Între timp, starea de urgență a fost declarată în orașul Karachi din Pakistan, relatează The Sun.

Autoritatea Civilă de Aviație din Pakistan au anunțat că a fost închis spațiul aerian pentru toate zborurile comerciale, pe fondul escaladării tensiunilor cu India. Mai mult, premierul pakistanez Imran Khan a avertizat despre pericolul unui conflict nuclear cu India, în contextul în care un pilot indian, care a fost capturat de forțele de securitate, a fost nevoit să mulțumească armatei Pakistanului pentru că l-a salvat de furia mulțimii. "Ne putem permite un calcul greșit cu genul de arme (nucleare) de care noi (Pakistanul) și voi (India) le avem?", a declarat premierul pakistanez Imran Khan în cadrul unei intervenții televizate.

Declarația oficialului pakistanez vine după ce autoritățile de la Islamabad au capturat un pilot indian, iar aviația indiană a doborât un avion militar pakistanez. Pe rețelele de socalizare au fost distribuite imagini în care comandorul de aviație Abhinandan Varthaman, pilotul indian capturat, apare rănit. Bărbatul a spus că este îngrijit de armata pakistaneză și că se așteaptă ca ofițerul pakistanez să aibă parte de același tratament din partea armatei indiene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5173 secunde