India ar putea fi supusă sancțiunilor dacă va achiziționa armament rusesc

248
India ar putea fi supusă sancțiunilor dacă va achiziționa armament rusesc - india-1535634885.jpg

Articole recomandate

Un responsabil de rang înalt al Pentagonului a avertizat India că nu există nicio garanție că nu va fi supusă sancțiunilor americane dacă va achiziționa armament rusesc, transmite AFP. Washingtonul este preocupat de discuțiile ce au loc între India și Rusia pentru cumpărarea de sisteme de apărare antiaeriană S-400.

Congresul american a adoptat în 2017 o lege susținută atât de republicani, cât și de democrați, care impune sancțiuni economice oricărei țări sau entități care încheie contracte de armament cu întreprinderi rusești.

La cererea Pentagonului, legea autorizează exceptări de la aceste sancțiuni, în ideea de a nu arunca definitiv anumite țări în brațele Rusiei.

Secretarul Apărării, Jim Mattis, vrea ca SUA să poată începe vânzarea de armament către India, cel mai mare importator mondial în materie de apărare, și contrapondere potențială la influența în creștere a Chinei în Asia.

Faptul că au fost prevăzute exceptări a dat impresia că Washingtonul va proteja guvernul indian "de toate repercusiunile, orice ar face’", a declarat Randall Schriver, secretar adjunct în Departamentul Apărării, responsabil cu regiunea Asia-Pacific. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.304 secunde