Începe războiul? Armata siriană a arestat cinci militari iranieini

830
Începe războiul?  Armata siriană a arestat cinci militari iranieini - siria-1327675710.jpg

Articole recomandate

Armata Siriană Liberă (ASL) a anunțat vineri că a arestat, la Homs, cinci militari iranieni și a cerut Teheranului, aliat al regimului lui Bashar al-Assad, să-și retragă "imediat" ofițerii din teritoriul sirian, relatează AFP. Acești iranieni "operează la or-dinele serviciilor de informații ale Forțelor aeriene la Homs", iar pașapoartele lor nu conțin nicio viză, sejur sau autorizație de lucru, potrivit unui comunicat al ASL.

Armata Siriană Liberă, constituită din dezertori și care revendică 40.000 de combatanți, a difuzat de asemenea o înregistrare video alături de comunicat, în care pot fi văzuți bărbați cu presupuse pașapoarte iraniene. Comunicatul nu precizează data arestării acestora. Rebelii, care conduc operațiuni împotriva armatei, au făcut apel la ghidul Republicii islamice, ayatollahul Ali Khamenei, să "recunoască clar prezența în Siria a membrilor Gardienilor Revoluției (Pasdaran) cu scopul de a ajuta regimul lui Assad la reprimarea poporului sirian". Ei au exercitat de asemenea presiuni pentru a cere membrilor Pasdaran "să se retragă imediat de pe teritoriul sirian, mai precis sâmbătă înainte de prânz.

ASL mai precizează că a ares-tat doi "civili iranieni", care vor fi eliberați deoarece lucrează într-o centrală electrică din Homs. Regiunea Homs este un bastion al revoltei împotriva regimului președintelui Assad, care afectează țara de peste zece luni. Pe de altă parte, 11 pelerini iranieni au fost răpiți în Siria, a afirmat joi Ministerul iranian al Afacerilor Externe, care a cerut Guvernului sirian să intervină pentru a-i elibera.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Stire din Actual : Big Ben  se înclină  ca turnul  din Pisa
Pagina a fost generata in 0.727 secunde