Începe cel mai mare proces împotriva unor presupuși puciști din 2016

264
1
Începe cel mai mare proces împotriva unor presupuși puciști din 2016 - puciturcia-1501592976.jpg

Articole recomandate

Un nou proces, în care vor fi judecate aproape 500 de persoane suspectate de participare la puciul eșuat din Turcia din iulie 2016, se deschide în apropiere de Ankara, în condiții de securitate ridicată, transmite AFP.

Inculpații sunt acuzați că au dat ordine, de la baza aeriană Akinci (nord-vest de Ankara), considerată de autorități drept centrul de comandament al puciștilor, piloților care au bombardat sediul parlamentului și palatul prezidențial în noaptea de 15 spre 16 iulie 2016.

În total, în cadrul procesului vor fi judecați 486 de inculpați, dintre care 461 se află în detenție, șapte sunt dați în urmărire, iar restul vor compărea în stare de libertate.

Principalul inculpat, judecat în contumacie, este Fethullah Gülen, predicatorul islamist stabilit în SUA, acuzat de Ankara de orchestrarea tentativei de lovitură de stat.

Un alt inculpat, Adil Oksuz, considerat șeful operațional al puciștilor, este căutat de autorități, după ce fusese arestat și eliberat în condiții neclare la ordinul unui judecător.

Printre inculpații în detenție se numără însă adjunctul lui Oksuz, omul de afaceri Kemal Batmaz, și fostul șef la forțelor aeriene, Akin Ozturk.

Împotriva inculpaților au fost formulate mai multe capete de acuzare, printre care tentativă de asasinare a președintelui Recep Tayyip Erdogan și încălcarea Constituției.

Procesul se va desfășura în închisoarea Sincan, în apropiere de Ankara, într-o sală de audieri imensă, ce poate primi peste 1.500 de persoane, special construită pentru procesele-gigant legate de tentativa de lovitură de stat.

Comentează știrea

Cristi
2 august 2017
???

Cunosc multi ofiteri turci din marina militara si m-a uimit CV-ul lor . Unii si-au facut specializarile in SUA , iar altii , chiar au facut academia militara acolo . Sunt profesionisti suta la suta si isi iubesc tara . Este rusinos ce li se intampla din partea dictatorului Erdogan , o nulitate intelectuala ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0779 secunde