Incendii în Amazonia. Brazilia acceptă în cele din urmă ajutorul financiar extern

Miercuri, 28 August 2019
95
Brazilia s-a declarat, marți, în cele din urmă deschisă primirii de ajutoare financiare oferite de organizații externe și chiar din partea unor țări pentru a combate incendiile din pădurea amazoniană, cu condiția de a controla fondurile, după ce, anterior, președintele Bolsonaro respinsese ferm oferta financiară de 20 de milioane de dolari propusă de G7, informează AFP. 
"Punctul esențial este ca acești bani, odată intrați în Brazilia, să nu contravină suveranității braziliene și ca gestionarea fondurilor să fie în responsabilitatea noastră", a declarat un purtător de cuvânt al președinției braziliene. 


Schimbarea de poziție intervine după ce valul de indignare provocat de incendii a cuprins întreg mapamondul, dar și după amenințarea ce planează asupra acordului de liber schimb UE-Mercosur, încheiat pe 28 iunie, după 20 de ani de negocieri. 
Tot marți, un comitet al Congresului brazilian a aprobat un amendament constituțional care să permită desfășurarea de activități agricole cu caracter comercial în rezervațiile indigene, o practică interzisă în prezent, informează Reuters. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3509 secunde