Încă un CUTREMUR în Coreea de Nord. Și de această dată ar fi cauzat de o explozie

199
Încă un CUTREMUR în Coreea de Nord. Și de această dată ar fi cauzat de o explozie - ap17259031175136960x633-1506171207.jpg

Articole recomandate

Un seism cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, posibil cauzat de o "explozie", a fost înregistrat sâmbătă în Coreea de Nord, a anunțat Serviciul de seismologie chinez (CENC), citat de Xinhua și AFP.


Seismul s-a produs într-un moment în care comunitatea internațională se teme de un nou test nuclear nord-coreean.

Potrivit agenției chineze de presă Xinhua, epicentrul seismului, în nord-estul țării, este practic același cu cel al seismului semnalat pe 3 septembrie și care a fost provocat de cel mai puternic test nuclear realizat vreodată de către Phenian.

Agenția meteorologică a Coreei de Sud (KMA) a anunțat că a înregistrat un seism cu o magnitudine similară, dar a estimat că este vorba de ''un cutremur de pământ natural''.

Acest seism survine în timp ce tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA în legătură cu programul nuclear nord-coreean au atins cel mai înalt grad, ele fiind alimentate și de o escaladare verbală între liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele american Donald Trump.

După ce a lansat două rachete intercontinentale în iulie, Phenianul a realizat pe 3 septembrie un al șaselea test nuclear, afirmând că a testat o bombă H, susceptibilă de a fi montată pe o rachetă. Testul respectiv a provocat un seism cu o magnitudine de 6,3 grade, care a fost resimțit până în China.

Consiliul de Securitate al ONU a votat ulterior cea de-a opta serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3657 secunde