Încă o țară aprobă consumul de marijuana în scopuri medicinale

210
Încă o țară aprobă consumul  de marijuana în scopuri medicinale - legalizare-1542117429.jpg

Articole recomandate

Executivul de la Bangkok a aprobat marți legalizarea consumului de marijuana în scopuri medicinale, iar conform noului proiect de lege sunt permise cultivarea canabisului, producția și consumul acestuia din motive medicale, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului thailandez, transmite DPA.

Dacă noua lege va fi aprobată și de Parlament, Thailanda va deveni prima țară din Asia care legalizează marijuana în scopuri medicale.

"Fără nicio îndoială că este un semnal bun", a comentat Rattapon Sanrak, șeful organizației thailandeze Highland, care susține legalizarea cultivării și consumului de canabis.

"Mai sunt însă mulți pași de făcut. Multe întrebări așteaptă încă răspuns, cum ar fi dacă această nouă lege nu-i va avantaja mai mult pe producătorii străini", a adăugat el.

Deocamdată, în Thailanda marijuana este clasificată în aceeași categorie cu opiumul, iar consumatorii acestui drog recreațional benign riscă până la 1 an de închisoare, în timp ce traficanții pot primi pedepse privative de libertate de până la 15 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4302 secunde