Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului critică sancțiunile SUA împotriva Venezuelei

272
Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului critică sancțiunile SUA împotriva Venezuelei - inaltul-1553183929.jpg

Articole recomandate

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, și-a exprimat, miercuri, îngrijorarea față de sancțiunile americane împotriva Venezuelei, apreciind că în această țară criza umanitară s-ar putea agrava, transmite Xinhua. 


"Deși această criză economică și socială omniprezentă și devastatoare a început înaintea impunerii primelor sancțiuni economice în 2017, sunt îngrijorată că recentele sancțiuni asupra transferurilor financiare legate de vânzările de petrol venezuelean în Statele Unite ar putea contribui la agravarea crizei economice", a declarat Bachelet la cea de-a 40-a sesiune a Consiliului Drepturilor Omului. 


Reprezentanta ONU a susținut că sancțiunile pot avea repercusiuni asupra drepturilor fundamentale și bunăstării oamenilor și a avertizat că impactul crizei asupra drepturilor omului este atât de puternic și de grav, încât constituie un factor destabilizator îngrijorător în regiune. 


Departamentul Trezoreriei SUA a adăugat, marți, pe lista entităților venezuelene sancționate compania de stat a mineritului aurifer. A fost cea de-a șasea rundă de sancțiuni împotriva regimului de la Caracas, începând din ianuarie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5459 secunde