În urma prăbușirii avionului din apropiere de Bișkek s-a decretat doliu național. Bilanțul victimelor a ajuns la 38

95
În urma prăbușirii avionului din apropiere de Bișkek s-a decretat doliu național. Bilanțul victimelor a ajuns la 38 - mh17detail-1484645631.jpg

Articole recomandate

Kârgâzstanul este, astăzi, în doliu național, după prăbușirea, în urmă cu o zi, a unui avion cargo al companiei turce ACT Airlines în apropiere de Bișkek, într-o zonă locuită, accident în care și-au pierdut viața cel puțin 38 de oameni, transmite AFP.


Drapelele au fost coborâte în bernă pe clădirile publice, iar în toate moscheile a fost ținută o rugăciune pentru victimele accidentului.


Aeronava, un Boeing 747-400, care decolase din Hong Kong și avea ca destinație finală orașul Istanbul, urma să facă o escală la Bișkek pentru realimentare. Aparatul a ratat aterizarea, în condiții de ceață densă, și s-a prăbușit peste câteva clădiri de locuit din satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, la ora locală 07:40 (01:40 GMT).


Marți dimineață, a fost găsit trupul celui de-al patrulea pilot, bilanțul victimelor ajungând la 38, a indicat prim-vicepremierul Muhametkali Abulgaziev. 


"Nu este clar deocamdată câte persoane se mai află sub dărâmături", a declarat acesta, la locul accidentului, precizând că va continua căutarea altor eventuale victime.


Conform primelor concluzii, prăbușirea a fost cauzată de o eroare de pilotaj, au declarat autoritățile kârgâze, dând asigurări că, în pofida ceții, vizibilitatea permitea aterizarea pe aeroportul Manas de lângă Bișkek.


În același timp, Ministerul de Interne a dat asigurări că la locul accidentului nu a fost găsită nicio urmă de explozibili. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3188 secunde