În statul Virginia, omul lui Trump a câștigat alegerile prin tragere la sorți

99
În statul Virginia, omul lui Trump a câștigat alegerile prin tragere la sorți - trump-1515104697.jpg

Articole recomandate

Alegerile din circumscripția 94-a din statul american Virginia au avut un deznodământ neobișnuit, după desemnarea candidatului republican drept câștigător prin tragere la sorți, informează AFP citată de Agerpres.




David Yancey a obținut exact același număr de voturi ca și candidata democrată la votul din noiembrie.


Prin urmare, Comisia Electorală din Virginia a procedat la o tragere la sorți în fața camerelor de filmat, la Richmond. Numele celor doi candidați au fost imprimate și inserate în cutii negre de filme foto, plasate într-un bol mare din ceramică.


Apoi președintele comisiei a tras numele republicanului. Democrata Shelly Simonds a pierdut.


Este pentru prima dată din 1971 când niște alegeri locale sunt tranșate astfel în Virginia.


Aceste alegeri aveau o importanță hotărâtoare, pentru că îi permit Partidului Republican să păstreze, la diferență de un loc, majoritatea în camera delegaților din Virginia, adunarea care votează legile locale în acest stat de 8,4 milioane de locuitori ce se învecinează cu Washingtonul.


Dacă ar fi fost aleasă candidata democrată, camera ar fi fost împărțită în 50 de locuri pentru fiecare partid, declanșând o împărțire a puterii.


'Fiecare vot contează', a declarat James Alcorn, președintele comisiei, încercând să-i asigure pe alegători cu privire la corectitudinea alegerilor, în pofida epilogului său neobișnuit.


Acest scrutin a fost urmărit cu mare atenție în SUA. Democrații au câștigat la 7 noiembrie majoritatea în statul Virginia, cu o diferență de 15 locuri, într-un vot interpretat ca fiind o respingere a partidului președintelui Donald Trump.


Ei sperau de asemenea să câștige această ultimă circumscripție, însă saga electorală abia începea. La 7 noiembrie, republicanul avea un avans de zece locuri, apoi o nouă numărătoare a dat un vot avans pentru democrată. După aceasta, un buletin de vot ambiguu a fost contestat, lăsând-o pe candidata democrată fără avansul de un vot și aducând scorul fiecărui candidat la exact 11.608 de voturi.


După respingerea unui recurs din partea democratei, miercuri, comisia electorală s-a decis să-l tragă pe câștigător la sorți, potrivit aceleiași metode utilizate pentru deciziile de rutină, cum este ordinea numelor pe buletinele de vot.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2845 secunde