Frans Timmermans:

"În Spania se respectă statul de drept, UE nu are de ce să intervină în problema catalană"

148

Articole recomandate

Uniunea Europeană nu poate fi folosită pentru rezolvarea agendelor naționale, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, răspunzând astfel acuzațiilor că, deși în cazul altor țări europene instituțiile comunitare insistă asupra statului de drept, în cel al Spaniei nu reacționează față de acțiunile împotriva separatiștilor catalani.

"În cazul Spaniei, Comisia Europeană nu are nicio critică privind statul de drept, sistemul ei democratic și respectarea drepturilor omului", a indicat Timmermans, potrivit agenției EFE, în intervenția sa la sesiunea plenară a Comitetului Regiunilor.

Această reacție a venit ca răspuns intervenției anterioare a unui membru al partidului naționalist flamand N-VA, Karl Vanlouwe, care a criticat "lipsa de acțiune" a instituțiilor europene în chestiunea catalană și i-a cerut lui Timmermans să condamne existența "deținuților politici" și să ceară eliberarea lor, referire la liderii secesioniști catalani aflați în arest.

"În Spania, justiția este independentă, funcționează separația puterilor și nu sunt încălcate drepturile fundamentale. Aceasta este opinia Comisiei Europene și a tuturor guvernelor statelor membre", a completat Timmermans.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4908 secunde