În sfârșit! Nava Lifeline a ancorat în portul La Valetta din Malta

192
În sfârșit! Nava Lifeline a ancorat în portul La Valetta din Malta - insfarsit-1530192473.jpg

Articole recomandate

Nava umanitară Lifeline, cu 233 de migranți la bord, a sosit, miercuri seară, în portul La Valetta din Malta, după o săptămână de așteptare în Mediterana, potrivit imaginilor difuzate în direct de AFP-TV.

Vasul, închiriat de o organizație neguvernamentală germană cu același nume, a amarat la unul din cheiurile acestui port din capitala malteză, unde va fi apoi autorizat să debarce migranții pe care i-a salvat în largul Libiei în urmă cu o săptămână. Aceștia vor fi apoi repartizați în opt țări europene dispuse să-i primească.

Un important dispozitiv de securitate înconjoară nava pe chei, unde autoritățile malteze vor putea începe examinările medicale și formalitățile de înregistrare a migranților, a căror odisee ia sfârșit după o săptămână de peregrinări în Mediterana, printre care mai multe zile în condiții sanitare extrem de precare.

Nava și-a reînnoit în noaptea de marți spre miercuri cererea de a intra în Malta și a comunicat că numeroase persoane aflate la bord suferă de rău de mare, iar trei dintre ele primesc îngrijiri medicale la infirmerie.

În total, opt țări europene vor primi migranții: Malta, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Luxemburg, Belgia și Olanda. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4303 secunde