Premierul polonez Mateusz Morawiecki:

"În problema refugiaților, Europa are nevoie de un Plan Marshall pentru Africa"

168

Articole recomandate

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a apărat poziția dură a guvernului său în problema refugiaților, în cadrul unei întâlniri cu Wolfgang Schaeuble, președintele camerei inferioare a parlamentului federal german (Bundestag), relatează agenția Xinhua. 


Potrivit lui Morawiecki, întărirea granițelor externe ale Uniunii Europene este necesară pentru a rezolva problema migrației. În opinia sa, nu ar trebui forțate state suverane să accepte o anumită cotă de refugiați fără să fie luată în considerare situația lor specifică. 


Morawiecki este de părere că refugiații ar trebui să primească ajutor în țările lor de origine și că Europa are nevoie pentru Africa de ceva similar cu "Planul Marshall", un program postbelic de ajutor pentru redresare economică lansat de SUA pentru Europa. 


La rândul său, Schaeuble a afirmat că Europa trebuie să fie în continuare un continent al granițelor deschise pentru ca Uniunea Europeană să meargă mai departe. El a subliniat că problema migrației este una dintre cele mai mari provocări pentru stabilitatea la scară globală. Deschiderea granițelor este începutul real al integrării europene, potrivit lui Schaeuble. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5035 secunde