În Belarus, șoferilor surprinși în stare de ebrietate le vor fi confiscate autoturismele

69
În Belarus, șoferilor surprinși în stare de ebrietate le vor fi confiscate autoturismele - politie-1371740749.jpg

Articole recomandate

Parlamentarii belaruși au votat astăzi un proiect de lege care prevede măsuri mai severe împotriva conducătorilor auto, care se urcă la volan după ce au consumat alcool, după cum a relatat publicația electronică specializată în știri auto Usedcars.ru, citată de Realitatea.net.
Documentul prevede, în special, confiscarea mașinii în cazul în care un șofer este surprins în stare de ebrietate la volan, inclusiv atunci când conducătorul auto nu este posesorul de facto al autoturismului, dacă șoferul respectiv a mai fost supus unor sancțiuni administrative în decurs de un an pentru o infracțiune similară.

În plus, noua lege prevede majorarea substanțială a amenzilor pentru conducere în stare de ebrietate, precum și pedepse cu închisoarea pentru comiterea unui accident rutier de către un șofer băut, soldat cu două sau mai multe victime.

În prezent, pedeapsa minimă pentru acest gen de infracțiune este de trei ani de închisoare, iar noua lege crește termenul de privare de libertate între 4 și 10 ani.

Procurorul general al țării, Aleksandr Koniuk, a afirmat că, la această oră, în Belarus 'se duce un război nedeclarat pe șosele', indicând că fiecare al cincilea accident rutier este comis de șoferi în stare de ebrietate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3059 secunde