Împrumutul de la FMI nu va depăși 20 miliarde de euro în cazul Ungariei

331
Împrumutul de la FMI nu va depăși  20 miliarde de euro în cazul Ungariei - ungaria-1335447602.jpg

Articole recomandate

Ungaria se așteaptă ca noul acord de tip preventiv cu Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional să fie mai mic decât pachetul de sprijin financiar de 20 miliarde de euro obținut în perioada de vârf a crizei financiare din 2008, a declarat, ieri, Antal Rogan, șeful comisiei economice a parla-mentului de la Budapesta, la postul privat de televiziune TV2, transmite Reuters.

"În 2008, guvernul s-a gândit să ia un împrumut de 7-10 miliarde de euro, dar experții FMI au decis dublarea acelei sume. Spre deosebire de decizia de atunci, noul acord va fi cu siguranță mai mic", a afirmat Antal Rogan.

Miercuri, șeful echipei ungare de negociere cu FMI, Tamas Fellegi, a subliniat că discuțiile cu FMI vor viza un acord de tip preventiv, iar volumul împrumutului nu a fost încă decis, acest lucru urmând să fie abordat în cursul negocierilor. Tamas a adăugat că nu au fost încă fixate date concrete pentru derularea discuțiilor, dar că este posibil ca acestea să se deruleze timp de mai multe săptămâni având în vedere climatul actual de pe piețele financiare internaționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde