Importurile de carne de porc din Germania, suspendate pe piaţa asiatică

138
Importurile de carne de porc din Germania, suspendate pe piaţa asiatică - 1-1600099727.jpg

Articole recomandate

Japonia, China, Coreea de Sud au anunţat suspendarea importurilor de carne de porc din Germania, după descoperirea unui caz de pestă porcină africană în această ţară, ceea ce ameninţă un sector care este deja foarte dependent de pieţele asiatice, transmite Agerpres.


Virusul pestei porcine africane, inofensiv pentru om dar fatal pentru porcine, a fost descoperit la finele săptămânii trecute la o carcasă de mistreţ în regiunea Brandenburg (estul Germaniei), în apropiere de frontiera cu Polonia.


Între timp China, Coreea de Sud, iar luni şi Japonia, au anunţat că nu mai doresc să importe carne de porc din Germania.


Închiderea acestor pieţe, care sunt responsabile pentru un sfert din exporturile Germaniei de carne de porc, constituie un "motiv de profundă îngrijorare" pentru fermierii germani, a subliniat luni sindicatul agricol DBV.


Germania produce anual aproape cinci milioane de tone de carne de porc iar jumătate este destinată pieţei externe. China este cel mai important debuşeu, exceptând Uniunea Europeană, fiind responsabilă pentru 17% din exporturi. La rândul său, Coreea de Sud reprezintă 4% din exporturile germane de carne de porc iar Japonia 3%.


Veniturile pierdute ar putea să se ridice la miliarde de euro dacă suspendarea importurilor se va prelungi, avertizează DBV. Aceasta ar reprezenta o lovitură dură pentru un sector care se confruntă deja cu o neîncredere crescută din partea germanilor cu privire la metodele de lucru: condiţiile de viaţă ale animalelor din crescătoriile intensive făcând obiectul unor numeroase critici.
De asemenea, numeroasele cazuri de infecţie cu coronavirus în abatoare au scos la lumină condiţiile proaste de lucru ale salariaţilor din abatoare.


Potrivit cifrelor oficiale, consumul de carne în Germania a scăzut cu 2,3% între 2018 şi 2019.


Pentru a evita criza economică, organizaţiile crescătorilor cer guvernului să negocieze astfel încât "regiunile care nu sunt afectate de pestă să poată în continuare să exporte", a declarat secretarul general al DBV, Bernhard Krüsken.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5671 secunde