Important exercițiu militar în Polonia, în ajunul summit-ului NATO

147
Important exercițiu militar în Polonia, în ajunul  summit-ului NATO - exercitiumilitarpolonia-1465299791.jpg

Articole recomandate

În Polonia, au început cele mai mari exerciții militare după căderea sistemului comunist în 1989, cu participarea a mii de soldați din mai multe țări ale NATO, într-un climat de tensiune între Occident și Rusia și în ajunul summit-ului Alianței Nord-Atlantice de la începutul lunii iulie, la Varșovia, relatează AFP.

"Scopul exercițiului este să verifice capacitatea țărilor Alianței de apărare a flancului estic", a declarat ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, în cursul ceremoniei de lansare a manevrelor, la Varșovia.

În total, 31.000 de soldați din 24 de țări participă la acest exercițiu bianual cu numele de cod Anaconda, care va dura două săptămâni, pe cea mai mare parte a terenurilor de antrenament din Polonia. Printre participanți, în afară de 19 țări ale NATO, figurează țările aso-ciate NATO prin Parteneriatul pentru Pace, între care și Ucraina.

Exercițiul are loc cu o lună înaintea summit-ului NATO (8-9 iulie, la Varșovia) care ar urma să înregistreze cea mai mare revizuire a Alianței după Războiul Rece.

În cursul acestui summit, Alianța ar urma să anunțe oficial o desfășurare de trupe în Europa de Est, în special în Polonia, mișcare calificată de NATO drept strategie de "descurajare și dialog", ceea ce provoacă deja reacții virulente din partea Moscovei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.795 secunde