Implantul cerebral care anunță armata viitorului

157
Implantul cerebral care anunță armata viitorului - cgcmdz01odamagfzad05zwq1mdi2n2yx-1539344160.jpg

Articole recomandate

Armata americană a testat un implant care îi permite unui soldat să controleze simultan, prin puterea gândului, trei tipuri de vehicule autonome (UAV), scrie digi24.ro


Implantul a fost dezvoltat de Agenția americană pentru cercetări avansate în domeniul apărării (DARPA) între 2016 și 2017, însă anunțul a fost făcut abia recent, scrie publicația de cultură militară National Interest.


Acest proiect ar putea în viitor să permită crearea unei interfețe directe între soldat și UAV-uri. Rămâne, însă, de domeniul science fiction încă ziua în care dronele militare sofisticate vor putea fi controlate exclusiv prin forța minții.

Testarea implantului a avut loc pe un poligon din Pittsburgh. Folosind o "interfață neuronală bidirecțională", voluntarul Nathan Copeland a reușit să direcționeze trei vehicule autonome diferite, a menționat Tim Kilbride, un purtător de cuvânt al DARPA.

Voluntarul, pe jumătate paralizat, a putut controla o dronă, canalizându-și gândurile printr-un implant în craniu. Implantul a fost conectat prin intermediul unui electroencefalograf la o simulare computerizată a zborului unei drone pe un traseu cu obstacole.

"Misiunea lui Nathan a fost aceea de a controla în direcție verticală și laterală drona", a precizat Kilbride.

Tehnologia dezvoltată de DARPA traduce gânduri specifice în coduri pe care sistemul de navigare al unei drone le poate înțelege.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9454 secunde