Ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer:

"Imigrația, mama tuturor problemelor"

199

Articole recomandate

Ministrul de Interne al Germaniei, conservatorul bavarez Horst Seehofer, a lansat critici dure la adresa imigrației în Germania, părând să ia apărarea manifestanților de extremă dreapta de la Chemnitz, informează mai multe publicații germane, citate de AFP.

Mare adversar al politicii promovate de cancelarul federal Angela Merkel, pentru primirea de refugiați, Horst Seehofer a susținut în marja unei reuniuni a partidului său, Uniunea Creștin-Socială (CSU), că imigrația este "mama tuturor problemelor" în Germania, relatează publicațiile Bild și Die Welt, consultate de Agerpres.

Ministrul, la originea unei grave crize guvernamentale în iunie-iulie, a declarat de asemenea că înțelege de ce oamenii se revoltă ca la Chemnitz, după uciderea în 25 august a unui bărbat de 35 de ani în acest oraș din fosta Republică Democrată Germană (RDG), crimă pentru care doi refugiați (irakian și sirian) au fost plasați în detenție provizorie. "Acest lucru nu face din oameni furioși niște naziști", a declarat Seehofer, potrivit aceleiași surse de informație. "În primul rând, a avut loc o crimă brutală", a mai spus el, dând asigurări că dezbaterile ulterioare au ocultat punctul de plecare al marșurilor extremei drepte.

Orașul Chemnitz a fost, ca urmare a acestei crime, scena unor manifestații ale extremei drepte, dintre care unele au degenerat în violențe, în special împotriva străinilor.

Aceste violențe au șocat Germania, în timp ce extrema dreaptă, relansată printr-un discurs anti-Merkel și anti-islam, este în plin avânt după sosirea în această țară, în 2015-2016, a peste un milion de solicitanți de azil.

La rândul său, Angela Merkel, care a criticat "ura de pe străzi", urmează să întreprindă în curând o vizită la Chemnitz.

Declarațiile lui Horst Seehofer intervin în condițiile în care partidul său va participa, la 14 octombrie, la alegeri regionale de mare risc în Bavaria. CSU este amenințată să-și piardă majoritatea absolută, în timp ce extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) ar putea înregistra un rezultat important. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4675 secunde