Igor Dodon, undă verde pentru propaganda rusă în Moldova

169
Igor Dodon, undă verde pentru propaganda rusă în Moldova - igor-1497444090.jpg

Articole recomandate

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a amenințat că va bloca inițiativa Partidului Democrat (PD) de a interzice retransmiterea programelor informative rusești în Republica Moldova, relatează presa de peste Prut. 


La rândul său, Ministerul de Externe al Rusiei a denunțat "o blocadă informațională" din partea guvernului de la Chișinău, după ce liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat, marți, înregistrarea în parlament a unui proiect de lege menit să combată propaganda rusă la televiziune, potrivit Deschide.md. 


"Acest fapt provoacă un sentiment de regret, deoarece este vorba, în esență, despre o blocadă informațională a propriului popor", a declarat vice-ministrul de Externe rus, Grigori Karasin, pentru RIA Novosti. 


Conform unei analize a Deutsche Welle, proiectul democraților a luat multă lume prin surprindere, întrucât Plahotniuc însuși deține mai multe posturi TV și radio, inclusiv "Prime TV" (difuzat acum pe fosta frecvență a TVR 1), cu acoperire națională, care retransmite "Pervîi kanal" din Rusia, post de televiziune utilizat de Kremlin pentru diseminarea propagandei rusești în tot spațiul ex-sovietic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7013 secunde