Igor Dodon refuză să numească ministrul Apărării propus de premier

118
Igor Dodon refuză să numească ministrul Apărării propus de premier - republicamoldovaigordodon-1508323245.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își menține refuzul de a semna decretul pentru numirea ministrului Apărării propus de premierul Pavel Filip, deși Curtea Constituțională a decis că el este obligat să accepte o asemenea propunere, în caz contrar șeful statului fiind considerat în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile ce, într-o asemenea situație, sunt preluate, în ordine, de președintele parlamentului sau de primul ministru, care pot semna în locul lui respectivul decret.

După anunțarea deciziei Curții, Igor Dodon a participat la un briefing de presă la care a avertizat membrii acestei instanțe că o să răspundă pentru această decizie și că nu-i va scăpa nici "cetățenia românească", relatează independent.md.

"Nu voi semna decretul de numire în funcție a domnului Sturza", a precizat el. Premierul Pavel Filip l-a propus de două ori pe Eugen Sturza pentru postul de ministru al Apărării, dar Dodon a refuzat de fiecare dată să semneze decretul.

"Eu nu voi ceda. Nu semnez niciun decret cu care nu sunt de acord. Lasă să semneze Candu, lasă să semneze Filip și să-și asume responsabilitatea pentru fiecare persoană în parte", a spus Igor Dodon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3547 secunde