Igor Dodon, mesaj către români: "Nu acceptăm comentarii din exterior"

194
Igor Dodon, mesaj către români:

Articole recomandate

Igor Dodon le-a recomandat ambasadorilor SUA și României "să nu ofere lecții președintelui Republicii Moldova", într-o reacție la o scrisoare pe care ziarul Independent.md din Chișinău o atribuie ambasadorilor James D. Pettit și Daniel Ioniță.

Șefii misiunilor diplomatice ale SUA și României i-au trimis o scrisoare comună președintelui prorus Igor Dodon după ce acesta a blocat, la începutul lunii februarie, participarea militarilor moldoveni la o misiune comună cu NATO, în România, fără a informa autoritățile de la București despre decizia sa, scria la sfârșitul săptămânii trecute Independent.md, publicând scrisoarea în facsimil, potrivit Agerpres.

Atitudinea lui Igor Dodon "nu reflectă nicidecum substanța, angajamentul și contribuțiile susținute ale SUA și României la consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova", scriu cei doi diplomați în mesajul lor, denunțând o atitudine "neprietenoasă" din partea președintelui moldovean. Ambasadorii Ioniță și Pettit îl atenționează pe Dodon că astfel "armata Republicii Moldova va fi pusă în imposibilitatea asigurării unui grad corespunzător de instruire".

În replică, Igor Dodon le-a transmis celor doi că "Republica Moldova este un stat suveran și independent" și că "președinția nu acceptă comentarii din exterior și ingerințe în activitatea sa și în deciziile care sunt luate".

Mai mult, el le-a solicitat celor doi ambasadori să "nu ofere lecții președintelui Republicii Moldova".

"Aș vrea să văd reacțiile Casei Albe sau ale Palatului Cotroceni la un eventual comentariu de acest tip, spre exemplu, al ambasadorilor Republicii Moldova la Washington sau București", se mai arată în mesajul transmis de Dodon, citat de Independent.md.

Președintele Igor Dodon a blocat la începutul lunii februarie participarea militarilor moldoveni la o misiune comună cu NATO, în România, fără a informa autoritățile de la București despre decizia sa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4854 secunde