Igor Dodon își apără poziția în fața Partidului Democrat

98
Igor Dodon își apără poziția  în fața Partidului Democrat - igordodon-1513166246.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că instituția prezidențială este singura instituție de stat care dispune de legitimitate deplină, în cadrul prezentării unui raport la un an de mandat, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale de la Chișinău.

"Președintele Republicii Moldova, în prezent, este singura persoană, iar instituția prezidențială singura instituție de stat, care dispune nu doar de legalitate, ci și de legitimitate deplină. A fost un an destul de dificil pentru țară, cu multiple rezultate, dar și conflicte instituționale. Guvernarea democrată a eșuat în creșterea economică și n-a reușit nici să asigure un echilibru în societate", a precizat Dodon.

Președintele moldovean a făcut aceste declarații în contextul în care a acuzat Partidul Democrat că a încercat să preia controlul asupra instituției prezidențiale.

Totodată, președintele Republicii Moldova consideră că, potrivit sondajelor, majoritatea cetățenilor doresc menținerea bunelor relații cu Rusia, vor păstrarea neutralității și categoric nu acceptă aderarea la NATO, majoritatea absolută a cetățenilor se consideră moldoveni, vor predarea disciplinei Istoria Moldovei în școli, pledează pentru păstrarea statalității moldovenești și doresc relații asimetrice cu UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6466 secunde