€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Igor Dodon, cap de listă al socialiștilor la viitoarele alegeri parlamentare

Ştire online publicată Joi, 05 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, într-o conferință de presă în care a prezentat bilanțul celor 18 luni de mandat, că nu exclude că ar putea participa la alegerile parlamentare, prevăzute pentru sfârșitul acestui an, chiar dacă decizia Curții Constituționale din decembrie 2017 stipulează clar că șeful statului nu poate fi membru al vreunui partid, informează presa de peste Prut.

„Legislația nu-mi interzice să fiu candidat pe listele unui partid politic. Dacă voi lua decizia, la sigur va fi Partidul Socialiștilor (PSRM), însă decizia o vom lua când vom ști exact data alegerilor și vom ști când începe campania electorală. Eu nu exclud că aș putea să merg în calitate de cap de listă al Partidului Socialiștilor”, a afirmat Dodon în conferința de presă difuzată în direct de postul public de televiziune Moldova 1.

Chiar dacă după alegerea sa ca președinte al republicii în 2016, Dodon a declarat că și-a dat demisia din PSRM, el a participat de atunci la toate evenimentele acestei formațiuni și s-a implicat intens în promovarea acesteia, atrag atenția numeroși experți de la Chișinău. Aceasta în condițiile în care șeful statului nu poate fi membru al vreunui partid politic, potrivit deciziei Curții Constituționale din decembrie 2017, notează Radio Chișinău. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8612 secunde