Mai multe ştiri online:
Criză în Republica Moldova

Igor Dodon anunță convocarea în regim de urgență a Consiliului Suprem de Securitate

Ştire online publicată Marţi, 11 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Modificarea componenței Consiliului Suprem de Securitate și convocarea în regim de urgență a acestuia, promulgarea legilor adoptate recent de către deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și ai Blocului ACUM, precum și lansarea discuțiilor în parlament privind stabilirea datei alegerilor locale sunt principalele obiective trasate de Președinția Republicii Moldova pentru următoarele zile, anunță președintele Igor Dodon. 


Toate aceste obiective prioritare au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru pe care Igor Dodon a avut-o cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului președinției. De asemenea, Dodon a mai anunțat că va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuție cu privire la situația actuală din țară. 
„Am menționat necesitatea actualizării componenței Consiliului Suprem de Securitate și convocării în regim de urgență a acestuia”, notează Igor Dodon. „Am reiterat importanța promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM și ACUM”, subliniază Igor Dodon într-o postare pe facebook, consultată de Agerpres. 
Parlamentul de la Chișinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reușit formarea unei majorități între socialiști - câștigătorii alegerilor - și blocul prooccidental ACUM, alianța care a ieșit pe locul al treilea. 
Duminică, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcția de președinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit președinte interimar. De asemenea, Curtea Constituțională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie. 


XXX 
Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM) a anunțat, ieri, că inițiază o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de „trădare de patrie, finanțare ilegală din exterior a Partidului Socialiștilor și de uzurpare a puterii în stat”, informează Radio Chișinău. 
Democrații îi solicită lui Igor Dodon să demisioneze și îl acuză de tentativă de lovitură de stat împreună cu PSRM și blocul ACUM.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6979 secunde