Igor Dodon acuză armata Republicii Moldova de trădare

210
Igor Dodon acuză armata Republicii Moldova de trădare - moldova-1504884096.jpg

Articole recomandate

Președintele Igor Dodon acuză armata de trădare, după ce 57 de soldați au participat la un exercițiu militar în Ucraina.



Președintele Republicii Moldova susține că aceștia au încălcat ordinul care le interzicea să plece la activități peste hotarele țării.

În replică, Executivul de la Chișinău precizează că a trimis trupe la exercițiul din Ucraina în baza unei hotărâri de guvern perfect valabile.

Acum, Igor Dodon cere demisia viceministrului Apărării, retrogradări și alte pedepse pentru cei 57 de militari care au luat parte la stagiul de instruire.


Totodată, liderul moldovean acuză guvernul că face jocul Occidentului și a dat de înțeles că la un moment va veni timpul să plece.

"Pentru așa ceva, încălcarea gravă a legislației, Guvernul ar trebui să plece din funcție. Și credeți-mă că, dacă am fi fost republică prezidențială, zburau și o să ajungem la chestia aceasta. Interesul guvernului este să facă pe placul americanilor și NATO. Vedem că tot mai des în ultimele 3-4 luni foarte multe declarații si acțiuni anti-Rusia și pro Nato, SUA. Ei au vrut să facă încă un gest față de cei cu care încearcă să stabilească relații mai bune pentru a avea susținere în lupta internă din Republica Moldova", a declarat Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, potrivit Digi24.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9447 secunde