Iarna la Constanța

640
Nici după trei zile de la oprirea viscolului în județul Constanța autoritățile locale n-au reușit să elibereze toate drumurile și să readucă lumina în casele constănțenilor. Unii spun că ninsoarea a fost de cod portocaliu,
însă suntem siguri că nici un avertisment n-ar fi reușit să mobilizeze autoritățile implicate
și să aducă normalitatea în viața locuitorilor județului Constanța. Departe de vremea dezlănțuită de la malul mării a fost primarul Constanței - Radu Mazăre. În locul lui a rămas să se lupte cu nămeții viceprimarul Gabi Stan.
Abandonați de primar în zilele cele mai grele ale anului, oamenii au devenit mult mai conștienți de atribuțiile pe care le are primarul ales. Știu că, oricâte probleme ar veni de la Dumnezeu, toate se rezolvă dacă oamenii sunt pregătiți. "O să ne trimită Mazăre impozitul acum, la început de an, după ce vine din Brazilia" - se lamentau constănțenii într-un autobuz.

Orașul înzăpezit
Circulația în orașul Constanța a fost aproape blocată. Nici în prezent nu se circulă în condiții bune pe arterele principale, transformate pe unele porțiuni în trotuare. Utilajele firmei de deszăpezire care a câștigat licitația - Polaris - au acționat cu întârziere. Zăpadă pe bulevardul Brătianu era și ieri, doar temerarii se avântau spre Palas.
Intersecțiile orașului sunt blocate de zăpadă, iar trecătorii fac pârtie prin fața mașinilor. Prezent la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, consilierul primăriei pe probleme de urgență, Valentin Luca a precizat că s-au găsit soluții pentru a descongestiona intersecțiile de zăpadă, aceasta urmând a fi transportată la Poiana și la Poarta 6. Conform declarațiilor sale, s-a acționat cu prioritate la căile de acces către școli, 60% dintre ele fiind practicabile.
Toate autoritățile s-au oferit să ajute municipalitatea cu utilaje de deszăpezire. Pe lângă firmele private care au intervenit din prima zi pentru deszăpezirea drumurilor, Direcția Dobrogea Litoral Apele Române a ajutat cu un utilaj multifuncțional la eliberarea drumurilor de nămeți.
Firma Polaris, care a fost plătită pentru a deszăpezi orașul, s-a trezit că este depășită de situație. Nici până în prezent, nu ni s-a spus care este valoarea contractului de deszăpezire pe care Primăria Constanța l-a semnat cu Polarisul, autoritățile spunînd că nu este o informație relevantă. Nu știm ce gândește despre asta populația nemulțumită care înjură în barbă. În rest, poliția constănțeană, care ar fi trebuit să amendeze firmele ce nu au acționat la timp pentru deszăpezire, nu face nimic. Întrebat dacă a aplicat vreo sancțiune, șeful IPJ Constanța, chestor Vasile Bârgoz, ne-a declarat că sancțiunile se vor aplica în cursul zilei de astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2265 secunde