Hoții au furat un camion cu material radioactiv. Zece state sunt în alertă

210
Hoții au furat un camion cu material radioactiv. Zece state sunt în alertă - hotiiaufurat-1531229687.jpg
Autoritățile mexicane au declanșat alerta în capitala țării și în zece state, după ce o cantitate importantă de material radioactiv a fost furată dintr-un camion.


Alerta s-a declanșat după ce unul dintre angajații unei companii a încărcat camionul său cu butoaie de material radioactiv.


"Dacă vedeți containerul, nu-l deschideți", a dat alarma șeful Agenției de Protecție Civilă, Luis Felipe Puente, pe Twitter, duminică. 


Agenția care este însărcinată cu securitatea publică a mai precizat că materialul radioactiv furat nu are risc de contaminare foarte ridicat, putând însă provoca boli cancerigene și alte afecțiuni dacă se intră în contact cu materialul respectiv, chiar și numai câteva ore.


Presa locală a informat că butoaiele radioactive aparțin unei companii medicale specializate în radiografii. Containerele sunt făcute din oțel și inscripționate cu avertismentul "pericol de radioactivitate".


Angajatul a lăsat containerele radioactive în camionul său Nissan în data de 6 Iulie. Când a observat dispariția camionului său, a anunțat autoritățile.


Recent, cazurile de furturi de materiale radioactive din Mexic s-au înmulțit. 


În februarie, hoții au vizat un vehicul în care se afla un densiometru nuclear - dispozitiv folosit în inginerie geotehnică pentru măsurarea densității. În 2017, au avut loc încă două asemenea incidente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1464 secunde