€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

Horst Seehofer, sfătuit să se retragă de la conducerea CSU

Ştire online publicată Miercuri, 31 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Un membru al conducerii Uniunii Creștin-Democrate (CDU) i-a cerut, ieri, lui Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al CDU, să urmeze exemplul Angelei Merkel și să se retragă de la șefia partidului său în urma rezultatelor slabe ale blocului conservator în recentele alegeri regionale, transmite Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat, luni, că în decembrie nu va mai candida la conducerea CDU și că actualul mandat al ei la șefia guvernului de la Berlin este ultimul.

„În primul rând, la următorul congres al partidului, în decembrie, la Hamburg, nu voi mai candida pentru conducerea CDU”, a spus Merkel în fața reporterilor, după rezultatul sub așteptări al formațiunii sale la alegerile regionale desfășurate, duminică, în landul Hessa, scrutin la care CDU s-a clasat pe primul loc, obținând conform sondajelor între 27% și 29% din voturi, dar mai puțin cu peste 10% față de scrutinul precedent din 2013.

Tobias Hans, care este șeful executivului din landul Saarland (vestul Germaniei), i-a solicitat lui Seehofer - ministru de Interne în guvernul Merkel - să demisioneze, la rândul său.

„Realitatea este că Angela Merkel a dat un exemplu despre cum să îți asumi responsabilitatea în urma unor rezultate electorale slabe”, a declarat Hans, pentru cotidianul german Die Welt. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7334 secunde