Hollande: Franța nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistițiului de la Minsk

180
Hollande: Franța nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistițiului de la Minsk - mistral-1423816014.jpg

Articole recomandate

Președintele francez, Francois Hollande, a declarat că Franța nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistițiului încheiat la Minsk, așa cum a scris presa rusă, apreciind că deocamdată "nu sunt întrunite condițiile", scrie Mediafax.


Presa rusă a scris că, în urma acordului de încetare a focului în estul Ucrainei încheiat joi la Minsk, după negocieri între liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei, Parisul ar putea autoriza livrarea celor două nave Mistral comandate de Rusia și a căror vânzare a fost suspendată în noiembrie, relatează Les Echos în ediția electronică.

Francois Hollande, prezent la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, a dezmințit însă această informație, apreciind că "deocamdată nu sunt întrunite condițiile". "Sper că vor fi într-o zi (...). Este clar că dacă se rezolvă totul (pentru reglementarea crizei ucrainene-n.r.) vor fi luate măsuri la nivel european pentru a reduce sancțiunile" adoptate împotriva Rusiei, a declarat Hollande, la finalul summitului. "Franța se va putea înscrie în acest proces (...), dar încă nu suntem acolo", a adăugat el.

Franța a decis în noiembrie 2014 să suspende livrarea celor două nave Mistral Rusiei, din cauza acțiunilor întreprinse de Moscova în Ucraina. Hollande a formulat atunci două condiții pentru livrare: un armistițiu respectat de toate părțile și o dovadă tangibilă privind reglementarea politică a conflictului din Ucraina, completează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.279 secunde