Hobby-uri ale Rechinilor Albi aflați în Irak (I)

229
Militarii români aflați în Irak, în momentele de repaus, au grijă să-și calmeze dorul de casă prin îndeletniciri interesante. În rândurile următoare vă vom arăta câteva dintre hobby-urile lor.

Pictorul
Nu are studii de specialitate în domeniu, dar pictează condus de instinct și pasiune. Acasă își ajută copiii la desen, fapt ce i-a atras critica profesorilor de la școala unde odraslele îi învață carte. La ședințele cu părinții, soția este nevoită să spună că va lua măsuri împotriva lui, dar când vede ce iese din mâna soțului zâmbește și se resemnează.
Cu toții l-am privit cum, după încheierea unei misiuni, își ia cutia cu pensule și borcanele în care are vopselele și se apucă de pictat, totul este făcut cu pasiune și migală, iar ceea ce iese din mâna lui este contemplat admirativ de către toți cei care vizitează Campul românesc.
Caporalul Nicolae Zaharia este un pasionat al jocului de culori, pensula prinde viață în mâna lui atunci când se apucă de lucru, aici, în Baza militară din Tallil, unde sunt dislocați militarii Batalionului 341 Infanterie. Amprenta activității extraprofesionale este foarte vizibilă pe diferite blocuri de beton pe care au fost pictate embleme aparținând batalioanelor care au participat la Operațiunea "Iraki Freedom". Cea care îl și reprezintă este a batalionului constănțean, la care caporalul a lucrat în timpul lui liber zi și noapte. Iar atunci când termină de pictat, pe fața lui nu se citește oboseala, ci satisfacția unei reușite depline în plan creativ.
(Material trimis redacției de maiorul George Pătrașcu, ofițerul de relații publice al Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi")

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4059 secunde