HAOS ÎN VENEZUELA. Puterile UE îl recunosc pe Guaido drept președinte

154
HAOS ÎN VENEZUELA. Puterile UE îl recunosc pe Guaido drept președinte - venezuelacaracasprotest-1549279580.jpg

Articole recomandate

Mai multe state europene l-au recunoscut pe liderul opoziției venezuelene Juan Guaido în funcția de președinte interimar al Venezuelei, după ce acesta a respins ultimatumul privind organizarea de alegeri anticipate. De partea cealaltă, președintele Nicolas Maduro a avertizat că nu poate exclude pozibilitatea izbucnirii unui război civil în țara măcinată de revolte. 


Spania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Austria, Danemarca, Germania și Olanda l-au recunoscut luni pe liderul opoziției venezuelene Juan Guaido în funcția de președinte interimar al Venezuelei, după ce Nicolas Maduro a respins ultimatumul privind organizarea unor alegeri anticipate, relatează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Șapte state din Uniunea Europeană i-au dat lui Maduro un ultimatum până duminică să ceară alegeri anticipate, avertizând că îl vor recunoaște pe Juan Guaido în funcția de președinte.

Franța, Germania, Spania și Marea Britanie și-au coordonat îndeaproape susținerea pentru Guaido. Niciuna dintre aceste țări nu este de acord cu o intervenție militară sugerată de președintele american Donald Trump.


Kremlinul denunță "ingerința" statelor europene în criza din Venezuela, după ce mai mulți lideri UE l-au recunoscut pe Juan Guaido drept președinte interimar, după expirarea ultimatulului dat lui Nicolas Maduro, informează AFP.

"Considerăm tentativele de a legitima uzurparea puterii ca o ingerință directă și indirectă în afacerile interne ale Venezuelei", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Maduro merge mai departe

În acest timp, președintele Nicolas Maduro a continuat să atace SUA și a vorbit despre posibilitatea izbucnirii unui război civil.

Într-un interviu televizat, Maduro l-a avertizat pe președintele american Donald Trump că va "păta cu sânge" Casa Albă dacă va interveni în criza din Venezuela.

"Azi, nimeni nu poate răspunde cu certitudine acestei întrebări. Totul depinde de nivelul de agresivitate al imperiului nordic (Statele Unite, n.red.) și al aliaților vestici", a declarat Maduro, întrebat de posibilitatea izbucnirii unui război civil.

"Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara", a adăugat Maduro.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că trimiterea de forțe militare în Venezuela este "o opțiune" care este luată în calcul, și a anunțat că a respins propunerea la o întrevedere bilaterală formulată de omologul său venezuelan, Nicolas Maduro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5527 secunde