"Hackerul" Julian Assange poate rămâne la ambasadă la Londra 

197

Articole recomandate

Ecuadorul va continua să îi ofere azil politic lui Julian Assange în ambasada sa la Londra, a afirmat noul președinte ecuadorian, Lenin Moreno, care consideră că fondatorul WikiLeaks este un "hacker", relatează AFP.

"Assange este un hacker. Este ceva ce noi respingem și eu personal resping. Dar respect situația în care se află", a declarat presei succesorul lui Rafael Correa, care i-a acordat azil australianului.

În urmă cu o săptămână, Suedia a decis să claseze fără urmări plângerea pentru viol depusă împotriva lui Julian Assange, refugiat din iunie 2012 în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra pentru a scăpa de un mandat european de arestare.

Poliția britanică a atras atenția că îl va aresta pe Assange dacă părăsește ambasada, pentru că, atunci când s-a refugiat în 2012, a încălcat condițiile eliberării pe cauțiune în Marea Britanie, infracțiune pedepsită cu un an de închisoare.

"Se pare că guvernul britanic nu îi va acorda un permis de liberă trecere lui Assange, care poate continua să locuiască în ambasada Ecuadorului", a subliniat președintele socialist. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4909 secunde